DIY – pasteller på möbler

I helgen har det sprayats möbler i vår trädgård. Gräset har blivit allt annat än grönt…

Jag och ena dottern har hittat en gemensam hobby, och testat oss fram vilka nyanser som blev snyggast.

 

Foto: Malin  

Annonser

Spraya pastellfärger

I veckan beställde jag en stor låda med sprayfärger av märket MontanaGold från highlights, de har hur många nyanser som helst och är supersnabba i sin leverans.

Det är ju lite lotteri att beställa sprayfärger på nätet, då man inte är helt säker på hur färgerna blir i verkligheten. Men jag blev mer än nöjd med de allra flesta, det var bara någon enstaka som blev lite väl färgstark för mina kommande projekt.

   

Bild: Malin, tjusigt 

Hemslöjden 100 år

Om några veckor kommer jag att delta i en utställning på Smålands museum i Växjö. Utställningen heter ”Händer som skapar” och är en hyllning till Hemslöjden som fyller 100 år.

Mitt bidrag är mormorsrutor som blivit ett fodral och en väska och några virkade blommor. Jag har också lagt i några knapphalsband i fodralet….

 

Välkommen till Smålands museum från den 9 maj! Där kan du beskåda min ”låda” tillsamnans med ett hundratal andras.

Böcker som inspirerar

Kan inte låta bli att köpa böcker.

Det finns då mycket inspiration på nätet, på bloggar, instagram och Pinterest. Men ibland är det just en bok man vill hålla i och bläddra i.

Det känns lättare att komma ihåg att man ska titta i en bok, än att minnas var på nätet man hittade den bästa inspirationen.

Men absolut är kombinationen den bästa.

IMG_6792

Mina röda böcker staplade på hög.

Om att bestämma själv

I många år lät jag bara dagarna gå, och jag mådde kanske inte så himla bra.

Men för några år sedan hände det att jag tog mer egna initiativ och utmanade mig själv i nya situationer och sedan dess har jag märkt en stor positiv förändring.

Nu går jag in i 2015 med en stoor utmaning, jag kommer att jobba heltid på det stora möbelföretagets sortimentavdelning.
Det kommer alldeles säkert att bli fantastiskt, med många fina kollegor, utmanande att lösa uppgifter, och inspirerande att jobba med nya produkter.

Men jag räknar också med att jag kommer att synas här med kreativa uppslag på hur man kan utveckla sin kreativitet.

Kram

Sommaren & hösten 2014

Jag ser tillbaka på en sommar med mycket, sol och värme. Jag jobbade på Make & Create och hade några få veckors semester.

Första semesterveckan tillbringades i Åhus och med o-ringen som intressant fenomen. Det var några år sedan sist (Borås 1986), men vilken tillställning det är. Logistik, mat, toa/dusch & all organisation för över 20.000 människor som förflyttar sig till olika tävlingsarenor varje dag. I obeskrivlig hetta. Med otaliga skavsår och nageltrång. Vilka hjältar! Vilka naturupplevelser. Vilket tålamod!

Vi camperade i den nyrenoverade husvagnen under nästan 3 veckor, och hade det fantastiskt!

Tillbaka i vardagen återkom jag till det stora möbelföretaget och ombyggnad till årets utställning! Vi var ett fantastiskt team och gjorde ett kanonbra jobb på flera olika ytor.

Spm vanligt gick hösten snabbt och när det närmade sig julmarknader var jag på Loshults fina julmarknad och sålde massor av tjusiga bubbelberlocker.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/364/52590709/files/2014/12/img_66801.jpg

December hämtade jag ny energi, och njöt av att vara hemma när barnen kom hem från skolan.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/364/52590709/files/2014/12/img_6543.jpg

Årets sista dag gav jag mig ut på en lång löprunda, hade ju bestämt mig för att springa en mil under 2014, och klarade av det och känner mig nu upprymd!

Ser fram emot ett annorlunda 2015, men som kommer att ge oss nya möjligheter!
Kram

Våren 2014

Jag såg fram emot att testa mina nyvunna kunskaper i affärsutvecklings-projektet. På min lista hade jag några saker att ta tag i, och lyckades så bra med min första grej, att jag fortfarande har kvar listan, för framtida möjligheter. Jag kontaktade Helena på bloggen Craft & creativity, och började några veckor senare att jobba på